Friss felsőoktatási rangsor: ezek a legjobb természettudományi képzések Felsőoktatás
Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: ezek a legjobb természettudományi képzések

Az ELTE Természettudományi Kara vezeti a természettudományi képzéseket nyújtó intézmények oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorát, illetve hallgatói kiválóság terén is az ELTE Természettudományi Kara lett a legjobb. Itt a HVG felsőoktatási rangsorának legújabb része.

Az oktatói kiválóság alapján készült rangsort az ELTE Természettudományi Kara vezeti, a második helyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara szerezte meg. 

A hallgatói kiválóság alapján összeállított 2021-es rangsor első helyén az ELTE Természettudományi Kara áll, második a BME Természettudományi Kara, a harmadik helyet pedig a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara szerezte meg. 

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. ELTE-TTK 1. ELTE-TTK
2. BME-TTK 2. BME-TTK
3.   3. DE-TTK
4.   4. SZTE-TTIK
5.   5. ATE

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.  

Mi alapján áll össze a rangsor? 

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés