Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb agrárképzések Felsőoktatás
Eduline

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb agrárképzések

Az Állatorvostudományi Egyetem vezeti az agrárképzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Az Állatorvostudományi Egyetem vezeti a hallgatók kiválósága alapján összeállított HVG-rangsort. A második a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, a harmadik a Budapesti Corvinus Egyetem, negyedik a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara lett, míg az ötös lista utolsó helyére szintén az egyetem egyik kara, a Tájépítészeti Kar karült.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara vezeti, a második helyre a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara, harmadikon Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, negyediken a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, míg az ötödiken Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara áll.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. ATE 1. SZIE-KETK
2. SZIE-ÉTK 2. KE-AKK
3. BCE-GTK 3. DE-MÉK
4. SZIE-KETK 3. SOE-EMK
5. SZIE-TÁJK 5. SZE-MÉK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés