2021 legjobb egyetemei: ezek a top orvosi képzések Felsőoktatás
Eduline

2021 legjobb egyetemei: ezek a top orvosi képzések

Idén is a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói rangsorát is. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. A második helyen a Pécsi Tudományegyetem  Általános Orvostudományi Kara, a harmadik 2021-ben a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti, a második a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti. A harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara áll.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. SE-ÁOK 1. SE-ÁOK
2. PTE-ÁOK 2. DE-ÁOK
3. SE-FOK 3. SZTE-ÁOK
4. DE-ÁOK 4. SZTE-GYTK
5. SZTE-ÁOK 5. PTE-ÁOK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz Campus life Szabó Fruzsina

Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz

Van, ahol gyorstesztekkel és napi kötelező lázméréssel, máshol állandó egészségügyi stábbal, betegszobával, fertőtlenítőpontokkal készülnek az idei egyetemi gólyatáborokra a szervezők. Bár a legtöbb felsőoktatási intézményben azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem kell majd lefújni a programokat, a szabályok szigorúak: csak azok az elsőévesek gólyatáborozhatnak, akiknek van védettségi igazolványuk.