Ezek a legjobb társadalomtudományi képzések: itt a 2021-es felsőoktatási lista Felsőoktatás
Eduline

Ezek a legjobb társadalomtudományi képzések: itt a 2021-es felsőoktatási lista

A Budapesti Corvinus Egyetem vezeti a vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított társadalomtudományi képzéseket indító egyetemek rangsorát. Az oktatói kiválóság alapján készült lista élén pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadványa.

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara vezeti a vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított listát, második helyen Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara áll, harmadik pedig a az ELTE Bölcsészettudományi Kara lett.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara vezeti, a második a Budapesti Corvinus Egyetem áll, harmadik a Wesley János Lelkészképző Főiskola.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. BCE-TK 1. PPKE-BTK
2. ELTE-TÁTK 2. BCE-TK
3. ELTE-BTK 3. WJLF
4. BME-GTK 4. KRE-SZEK
5. ELTE-ÁJK 5. ELTE-TÁTK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés