Az öt legjobb informatikai kar - itt a 2021-es egyetemi rangsor Felsőoktatás
Eduline

Az öt legjobb informatikai kar - itt a 2021-es egyetemi rangsor

A 2021-es listában Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara áll, a harmadik pedig a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi kara lett.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara vezeti, a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara, harmadik helyen pedig Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara áll.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. ELTE-IK 1. SZTE-TTIK
2. BME-VIK 2. BME-VIK
3. BCE-GTK 2. PPKE-ITK
4. OE-NIK 2. EKE-TTK

5.

5.

DE IK

SZTE-TTIK

5. ME-GÉIK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés