Itt a 2021-es lista: ezek a legjobb műszaki képzések Felsőoktatás
Eduline

Itt a 2021-es lista: ezek a legjobb műszaki képzések

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara vezeti a műszakiképzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen az egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara vezeti a műszaki képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, az egyetem az első öt helyezés mindegyikét bezsebelte, Vegyészmérnöki és Biomérnöki, Építészmérnöki, Villamosmérnöki és Informatikai és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karával.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara vezeti, a második helyen holt versenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara és a Pannon Egyetem Mérnöki Kara zsebelte be.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. BME-GPK 1. DE-TTK
2. BME-VBK 2. BME-ÉMK
3. BME-ÉPK 2. ME-MAK
4. BME-VIK 2. PE-MK
5. BME-KJK 5. BME-VIK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés