Az SZFE-n folytatódott a tanulás hétfőn, hiába a felfüggesztés Felsőoktatás
Eduline

Az SZFE-n folytatódott a tanulás hétfőn, hiába a felfüggesztés

Bár SZFE diákjai és oktatói újabb és újabb problémákba ütköznek, nem adják fel, ma folytatták az oktatást az egyetemen.

Az új vezetőség körlevélben tájékoztatta a diákokat és az oktatókat arról, hogy hétfőtől felfüggeszti az oktatást az SZFE-n az őszi félévre. Közölték, hogy az épületek februárig zárva lesznek, és a kollégiumokat is bezárják. A diákok azonban úgy döntöttek, folytatják, amit elkezdtek.

Gálosi Dóra, a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) gyártásvezető szakos hallgatója a Magyar Hang megkeresésére elmondta, hétfőn délelőtt elindult az oktatás, megtartják az órákat.

„Mi tanulni szeretnénk, az oktatók pedig tanítani. De továbbra sem tudunk bejutni minden terembe, nincs internethozzáférés sem, de ezenkívül minden úgy zajlik, ahogy eddig is”

 – mondta.

Az is nagy próbléma, hogy az egyetemen továbbra sem elérhető a Neptun. A vizsgák, órák és kurzusok meghirdetését és az egyetemi kommunikációt a tervek szerint más platformon oldják majd meg az SZFE-sek, de arról még nem tudni, pontosan hogyan.

Palkovics László nem fogadta el az SZFE meghívását egyeztetésre, viszont a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája igen, szerdán kerül sor a találkozóra. Orbán VIktor ma a Facebookon rendkívüli intézkedéseket jelentett be, e szerint az egyetemek és gimnáziumok is online oktatásra térnek át. Ez a bejelentés valószínűleg nagyban befolyásolja majd, hogy hogyan alakul az SZFE ügy a továbbiakban.

Civilek tüntettek az SZFE szabadságáért

Szombat este a Kossuth téren civilek énekkel és versekkel álltak ki az SZFE hallgatói és oktatói mellett.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés