HÖOK: ha a távoktatás segíti a járvány kezelését, meg kell fontolni az átállást Felsőoktatás
Eduline/MTI

HÖOK: ha a távoktatás segíti a járvány kezelését, meg kell fontolni az átállást

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) országos hallgatói felmérést készít a távoktatásra való átállásról.

Mint fogalmaznak: az elmúlt hetekben aggasztóan felgyorsult a járvány terjedése, melynek lassítása közös felelősségünk.

A 300.000 magyar hallgató a legaktívabb társadalmi csoport a közösségi érintkezések tekintetében, akik a napi egyetemista elfoglaltságaikon túl a települések között is gyakran utaznak - írják.

Azt is hozzátették, hogy a felsőoktatásnak a járványhelyzet ellenére is működnie kell, de a fertőzöttségi adatok alapján, véleményük szerint az intézmények vezetőinek komolyan el kell gondolkodniuk a távoktatásra való átállásról. "Ebben a gondolkodásban közösen kell részt vennünk!"

A kérdőívet a szervezet a Facebook-oldalán tette közzé:

Szerinted jobb lenne átállni távoktatásra ❓ ���� Az elmúlt hetekben aggasztóan felgyorsult a járvány terjedése, melynek...

Közzétette: HÖOK - Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája – 2020. október 31., szombat

A napokban egyébként online petíció is indult az iskolák bezárásáért, amelyet néhány nap alatt már több mint 11 ezren írtak alá.

Romániában megoszlanak a vélemények az iskolabezárásokról

Romániában vitatják, hogy szükséges-e és jogszerű-e bezárni az iskolákat azokon a településeken, ahol a két hét alatt jegyzett új koronavírus-fertőzések száma meghaladja ezer lakosonként a hármat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.