Újabb felsőoktatási rangsor: öt magyar egyetem is remekelt Felsőoktatás
Eduline

Újabb felsőoktatási rangsor: öt magyar egyetem is remekelt

Öt magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education (THE) társadalomtudományi képzéseket rangsoroló listájára. A legjobb eredményt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Debreceni Egyetem érte el.

A Times Higher Education (THE) 2021-es társadalomtudományi képzéseket rangsoroló listájára 791 felsőoktatási intézmény került fel. Ezt a rangsort szintén az összesített listához hasonló szempontok alapján állítják össze, vagyis az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét. A társadalomtudományi listát az egyetemek kommunikáció- és médiatudomány, politológia, nemzetközi tanumányok, szociológia és földrajz oktatása alapján készítették el.

A magyar egyetemek közül a legjobb helyen a Budapesti Corvinus Egyetem és a Debreceni Egyetem végzett - mindkét intézmény a 401-500. helyet zsebelte be. Dobogós lett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is az 501-600. helyével. Továbbá felkerült a listára az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem is, ők a 601+. kategóriában végeztek.

A listát a Massachusetts Institute of Technology vezeti, második az Oxford, harmadik pedig Stanford lett. Az első tízben szerepel továbbá a Harvard, a University of California, a Cambridge, a Princeton, a London School of Economics and Political Science, a University of Michigan-Ann Arbor és a Yale.

Az élettudományi képzéseket rangsoroló listát itt nézhetitek meg:

Friss világrangsor: hat magyar egyetem élettudományi képzései a legjobbak között

A Semmelweis Egyetem, az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem is bekerült a Times Higher Education (THE) élettudományi képzéseket rangsoroló listájába.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés