A bukaresti rendőrakadémián még maga a rektor is plagizált Felsőoktatás
Eduline

A bukaresti rendőrakadémián még maga a rektor is plagizált

De nem a rektor volt az egyetlen. Annyian plagizáltak a bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrségi Akadémián, hogy a minisztérium úgy döntött, visszavonja az intézmény akkreditációját.

Abukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrségi Akadémián rengeteg plagizálós botrány volt az elmúlt időszakban, ezért a minisztérium példátlan döntést hozott: visszavonta az engedélyét a doktori képzéseknek - írja a Transindex.

Monicia Anisie oktatásügyi miniszter pénteken írta alá az akadémia akkreditációjának visszavonását. Az akadémiának két doktori képzése volt, az egyik jogi, a másik nemzetbiztonsági. Az akkreditáció megvonását az Egyetemi Etikai és Menedzsment Tanács kezdeményezte, miután úgy ítélték meg, hogy az intézmény "súlyosan és többszörösen áthágta a minőségi és etikai professzionális standardokat".

A bukaresti rendőrakadémia azzal a feltétellel kaphatja vissza az akkreditációját, ha újraszervezi a doktori iskoláját. A plagizálások miatt tavaly kezdtek el vizsgálódni, és mint kiderült, még maga a rektor is plagizált.

Diákok haltak meg egy öngyilkos merénylő miatt Kabulban

Legalább tizenhárman meghaltak egy kabuli oktatási központ elleni öngyilkos merényletben szombaton, további harminc sebesültet kórházba szállítottak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés