Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin Felsőoktatás
Eduline

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin

A dátum módosításáról körlevélben értesítették a hallgatókat és az oktatókat.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárai alkotmányjogi panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságoz, majd Szarka Gábor kancellár erre reagálva levélben üzent a diákoknak és az oktatóknak. Az egyetem vezetése bejelentette, hogy a tanév rendjét szabályozó rektori utasítást módosították, - a járványra hivatkozva - előre hozták az őszi szünetet október 16 és 26 közé, így az egyetemistáknak el kell hagyniuk az SZFE épületeit. A hallgatók azonban nem engedtek: bár megpróbálták kiüríteni az intézményt, sikerült fenntartaniuk a blokádot. Sőt, még aznap este visszafoglalták az Ódry Színpadot, valamint a Rákóczi téri épületet is blokád alá vették.

A mostani körlevélben -, amelyet Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes küldött ki - az áll, hogy az őszi szünetet november 1-ig meghosszabbítják - írta meg a Telex.

A meghosszabbított szünet alatt a kollégiumi elhelyezés biztosított, a munkavállalók home office-ban dolgoznak, bejárás indokolt esetben lehet, és csak a felettes engedélyével, valamint a meghosszabbítás időszakában elvégzik az elmaradt fertőtlenítéseket, műszaki karbantartást.

Mindeközben az SZFE dolgozói folytatják a sztrájkot, még az után is, hogy a Fővárosi Törvényszék a múlt héten jogellenesnek nyilvánította a munkabeszüntetésüket.

Ilyen, amikor több ezren vonulnak az utcán az SZFE-ért: képgaléria

Tegnap délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem szervezésében megemlékezési körmenet indult az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Az egyetemen immár 54. napja tart a blokád.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés