Szakszervezetek is csatlakoznak az SZFE október 23-i tüntetéséhez Felsőoktatás
Eduline

Szakszervezetek is csatlakoznak az SZFE október 23-i tüntetéséhez

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak közleménye szerint más egyetemek alulról szerveződő hallgatói után most a szakszervezetek is beállnak a demonstrációjuk mögé.

Három konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) tagjai is résztvesznek a Színház és Filmművészeti Egyetem október 23-ra meghirdetett vonulásos megemlékezésén. Tagjaikat ők is 16:00 órára a Műegyetem rakpartra és 18:00 órára az Urániához hívják - olvasható az SZFE hallgatóinak közleményében.

A közlemény szerint a holnapi tüntetésen Kordás László, a MASZSZ elnöke is beszédet fog mondani, aki egyébként felhívja a három szövetség által tömörített szakszervezeteket: „személyes részvétellel is erősítsék azt az üzenetet, amit az SZFE fiataljai képviselnek: nem hagyjuk, hogy a hatalom kényére, kedvére packázzon velünk!”

Október 23-án az Urániánál 17:45-től lehet gyülekezni, a szervezők azt kérik, akik a menetben nem vesznek részt és ide tervezik az érkezést, az Astoria felől közelítsék meg a színpadot. Kötelezővé ugyan továbbra sem tehetik, de nyomatékos kérik a résztvevőktől a maszk használatát, valamint, hogy a kellő távolságot, a lehetőségekhez mérten, tartsák.

Elérhetetlen az oldal - felfüggesztették az SZFE honlapját

Minden információ eltűnt az oldalról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés