Hétfőn Palkovics László hivatala előtt tüntetnek majd az SZFE hallgatói Felsőoktatás
Eduline

Hétfőn Palkovics László hivatala előtt tüntetnek majd az SZFE hallgatói

Holnap ismét tüntetésre készülnek az Színház - és Filmművészeti Egyetem diákjai, az ITM előtt lesz az esemény.

Pénteken megvédték egyetemüket az SZFE diákjai és tanárai, hétfőre pedig ismét tüntetést szerveznek az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt.

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Egyetemünket fenntartó alapítvány alapítói jogainak gyakorlója immáron másfél hónapja nem válaszol követeléseinkre. Ezért hétfő reggel, a munkaidő kezdetén meg szeretnénk mutatni, hogy mennyien állnak az autonóm felsőoktatás mellett“ –  írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

A Szemere utcai épületnél a szakma nagyjai fogják felolvasni a támogató leveleket. Többek között Hernádi Judit, Pintér Béla, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Szabó Győző, Ónodi Eszter, Alföldi Róbert és sokan mások. Péntek este az egyetemisták a blokádot megerősítették, és azt is bejelentették, hogy újabb épületet, a Rákóczi útit is elfoglalták.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói kiadtak egy sajtóközleményt, miután Szarka Gábor megnevezte, szerinte kik a tiltakozás felelősei. Németh Gábor, akkor azt mondta: "a tanköztársaságnak nincsenek képviselői. Ötletgazdája van. Hogyha bűnbakot keres, akkor megtalálta: én vagyok az." A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, Németh Gábor október 14-i bejelentése után egy videóban álltak be oktatójuk mögé.

Ha bűnbakot keresnek, megtalálták.

Kép forrása: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK

Véget nem érő SZFE ügy, őszi érettségik, iskolabezárások - ezek voltak a hét hírei

Az SZFE ügy egyre bonyolódik, a környező országokban sorra zárnak be az iskolák, az új törikönyvek vitás dolgokat tartalmaznak és elindult a keresztféléves felvételi is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés