Több diákhitelt szeretnétek? Eddig módosíthattok az összegen Felsőoktatás
Eduline

Több diákhitelt szeretnétek? Eddig módosíthattok az összegen

Mindig megszorultok a hónap végére, ezért a következő hónaptól nagyobb összegű hitelt igényelnétek? A szabad felhasználású Diákhitel1 összegét év közben is megváltoztathatjátok. A mostani helyzetre való tekintettel pedig a módosítás dátumát meg is hosszabbították. Mutatjuk, hogy meddig.

Ahhoz, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1 összegét módosítsátok és ezt az adott szemeszterben meg is kapjátok, az őszi szemeszterben általában szeptember 30-ig, a tavaszi szemeszterben pedig február 28-ig kell elküldenetek a kérelmet a Diákhitel Központnak. Ha a határidő után érkezik be a kérelmetek, akkor a módosítást csak a következő félévtől tudják figyelembe venni.

Ezzel szemben, a jelenlegi helyzetre való tekintettel az igényelt hitelösszeg módosításának határidejét 2020. december 31-ig meghosszabbították.

Ha szeretnétek módosítani a kölcsön összegét, azt a megfelelő nyomtatvány segítségével kell bejelentenetek. Az adatlapot kitöltés és aláírás után a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest) kell elküldeni. Amennyiben rendelkeztek Diákhitel Direkt szerződéssel, az adatlapot elektronikus úton tudjátok beküldeni a Diákhitel Központhoz, azzal további teendőtök nincs. A módosításról visszaigazolást nem fogtok kapni, automatikusan fogják az új összeget utalni a bankszámlátokra.

A legmagasabb igényelhető hitelösszeg havi 150 000 forint.

Ha eddig még nem igényeltetek diákhitelt, de szeretnétek, akkor azzal sem kell várnotok a következő félévig, ugyanis ezt a szemeszter bármelyik hónapjában megtehetitek. Ilyenkor ugyanúgy öt hónapra érvényes az igénylés, vagyis az első folyósítás alkalmával visszamenőleg a félév kezdetéig megkapjátok a pénzeteket. Az októberi hiteligénylési határidőről azonban már lecsúsztatok - 15-ig kellett leadni az igénylést annak, aki november 13-án szeretné megkapni a pénzt. A következő határidő november 15-e. Ha eddig igényeltek diákhitelt, akkor december 15-én fogjátok kézhez kapni a kért összeget.

Diákhitel kisokos: minden, amit a Diákhitel 1-ről tudnotok kell

Nem vettek fel benneteket államilag támogatott képzésre, így nem tudjátok, hogy miből pótolhatnátok ki a tandíjatokat? Esetleg az albérlet kifizetéséhez lenne szükségetek segítségre szeptembertől? Ilyenkor jó megoldás lehet a diákhitel, de nem mindegy, hogy melyiket választjátok. Ez egy komoly döntés, ezért most összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit a szabad felhasználású Diákhitel 1-ről tudnotok kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés