Hibrid oktatás helyett távoktatásra állnak át a Metropolitan Egyetem egyik karán Felsőoktatás
Eduline

Hibrid oktatás helyett távoktatásra állnak át a Metropolitan Egyetem egyik karán

A Metropolitan Egyetem a távolságtartási szabályok miatt döntött úgy, hogy az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karon hibrid oktatás helyett csak azokat az órákat tartják meg személyesen, amelyeket felszerelés hiányában nem lehet otthon elvégezni.

Hibrid oktatásra készült, mégis digitálisan fog elindulni az oktatás a Budapesti Metropolitan Egyetem egyik karán – tudta meg a hvg.hu. A lapnak az egyetem egyik hallgatója számolt be róla, hogy a távolságtartási szabályokra való tekintettel az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karon néhány órát leszámítva minden képzést interneten keresztül valósítanak meg. Később az egyetem megerősítette a hírt.

A Metropolitan Egyetemen a hibrid oktatás egyébként azt jelentette volna, hogy az előadásokat interneten, a gyakorlatokat pedig személyesen, az egyetem falai közt tartják, de ezt túl kockázatosnak tartották. Így csak azok az órák lesznek személyesen megtartva, amelyek a neten keresztül gyakorlatilag elvégezhetetlenek. Fazekas Barbara, az intézmény marketing és üzletfejlesztési vezérigazgató helyettese a lap megkeresésére ide sorolta a művészeti kar műhelymunkáit és gyakorlatait, de mint mondta, ezeknél is szigorúan odafigyelnek a távolságtartásra.

Arról, hogy a többi egyetemen milyen formában indították a tanévet, itt írtunk korábban.

SZFE-ügy és a lehetséges kimenetelek - vajon hogyan oldódik meg a helyzet?

Több mint egy hete már, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói blokád alá vonták az egyetem főépületét - a hvg.hu összeszedte, milyen lehetséges forgatókönyvek jöhetnek az ügyben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.