Egy héttel elcsúsztatják a tanévkezdést BGE-n Felsőoktatás
Eduline

Egy héttel elcsúsztatják a tanévkezdést BGE-n

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szombat este emailben tájékoztatta a hallgatókat, hogy a szeptember 7-ei tanévkezdést egy héttel elcsúsztatják. Döntésük oka, hogy az elmúlt néhány nap fertőzöttségi adatainak alakulása és az előírások időközben történt szigorítása miatt át kell szervezniük az oktatást.

Frissítés: az egyetem ma mégis arról döntött, hogy holnap kezdik a félévet.

Ma döntöttek, mégis holnap indul a félév a BGE-n

Mégis holnap indul a félév a Budapesti Gazdasági Egyetemen - olvasható az intézmény honlapján.

"A járványhelyzet alakulására való tekintettel - a Hallgatói Önkormányzattal való egyeztetés után - úgy döntöttünk, hogy a tervezetthez képest egy héttel később, szeptember 14-én kezdjük a féléves oktatást" - olvasható a Budapesti Gazdasági Egyetem szombat este kiküldött levelében, amelyet egyik olvasónk küldött el nekünk.

Mint írják, az elmúlt néhány nap fertőzöttségi adatainak alakulása és az előírások időközben történt szigorítása miatt át kell szervezniük az oktatást, lehetővé téve az épületeiken belüli nagyobb távolságtartást. Az egyetem úgy gondolja, hogy a nagyobb létszámú előadások online megtartása -, amiről augusztus közepén döntöttek - már nem elegendő. A jelenlegi körülmények ugyanis nagymértékben különböznek az akkoriaktól - olvasható az emailben.

Jelenleg több lehetőségről is mérlegelnek, ezekről a jövő hét első felében fognak dönteni a Hallgató Önkormányzattal.

Hibrid oktatás vagy teljes távoktatás - így indul a félév az egyetemeken

Bár korábban már körbekérdeztük az egyetemeket azzal kapcsolatban, hogy milyen formában tervezik indítani a tanévet, a napokban olvasható járványügyi statisztikákat figyelembe véve újra felmerült bennünk a kérdés: vajon mindenhol lesz személyes oktatás? Most ismét felkerestük a felsőoktatási intézményeket. Eddig a lentiekben olvasható válaszokat kaptuk, de amint újabb válasz érkezik, cikkünket frissítjük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés