Vegyes oktatási renddel indul a tanév a Szegedi Tudományegyetemen Felsőoktatás
Eduline/MTI

Vegyes oktatási renddel indul a tanév a Szegedi Tudományegyetemen

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és a hallgatók egészségének megóvása érdekében szigorú intézkedések mellett, vegyes oktatási renddel kezdődik a tanév hétfőn a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

A közlemény szerint a gyakorlati órákat személyesen, az előadásokat a járványügyi szabályok betartásának függvényében jelenléti és online formában tartják meg. Az intézmény a határon túli hallgatók esetében rugalmasan kezeli a jelenléti oktatás tényleges kezdési dátumát. Amennyiben a hallgató szeptember 7-től nem tud csatlakozni a jelenléti oktatáshoz, akkor online kell jelentkeznie, és részt vennie a képzésben legfeljebb október 25-ig.

Az elsőévesek beiratkozása során, valamint a kollégiumi és könyvtári látogatások alkalmával kötelező a pre-triázs kérdőív kitöltése és a testhőmérséklet ellenőrzése. Az SZTE épületeibe belépő hallgatóknak - többek között - kötelező az intézmény területén a védőtávolság megtartása. A kollégiumokban szünetel a vendégfogadás, tilos az alkoholfogyasztás és rendezvények tartása, a közös helyiségekben és a közlekedőkben pedig a távolságtartás szabályai érvényesek.

Emellett az intézmény egy alkalommal térítésmentesen biztosítja a karanténkötelezettség alóli mentesítéshez szükséges két darab PCR-teszt elvégzését a 2020/21-es tanév első félévében azon nemzetközi és határon túli magyar hallgatóknak, akik részére az országba történt belépésekor karanténkötelezettséget állapítottak meg. Akiknek a karantén idejére a lakhatásuk más módon nem biztosított, karantén-kollégiumi elhelyezést tesz lehetővé az SZTE.

Arról, hogy a többi egyetemen milyen formában és milyen járványügyi intézkedések mellett indítják a tanévet, itt írtunk korábban.

Még az épületek előtt álló szobrok is maszkot kaptak a BME tanévnyitóján

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) ma tartotta meg a tanévnyitót, mindenki, még a szobrok is maszkot kaptak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.