Újabb tüntetést szerveznek az SZFE előtt, szeptember 20-ig bedőlhet az oktatás - a nap hírei Felsőoktatás
Eduline

Újabb tüntetést szerveznek az SZFE előtt, szeptember 20-ig bedőlhet az oktatás - a nap hírei

A tüntetések ellenére a tervek szerint indulhat a félév a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Vidnyánszky hajlandó lenne tárgyalni a diákokkal. Újabb egyetemeken találtak koronavírus-fertőzötteket és van olyan iskola, ahol visszavonásig digitális tanrendre álltak át. Mindemellett kilenc egyetem is bekerült a Times Higher Education (THE) 2021-es rangsorába. Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

A mai nap történései az SZFE-n

Mivel hétfő hajnalban elfoglalták az egyetem átalakítsa ellen tiltakozó hallgatók a Színművészeti épületét, felmerült a kérdés, vajon elindulhat-e "hagyományos" formában az őszi szemeszter. Megkeresésünkre az SZFE azt írta, az oktatás az egyetemen várhatóan terv szerint indul, vagyis szeptember 7-én kezdődik a tanítás. Azt Vidnyánszky Attila is kijelentette, hogy az oktatásnak hétfőn el kell indulnia. De az M5 Híradóban az is elhangzott, hogy Vidnyánszky a diákokkal is szívesen találkozna, ajtaja nyitva áll előttük.

Mindeközben péntek estére újabb tüntetést szerveznek az egyetem elé, amiről itt olvashattok részletesebben. A barikádon belül készült képeket itt találjátok, az SZFE folyamatosan bővülő támogatói listáját pedig itt nézhetitek meg.

Szeptember 20-ig bedőlhet az oktatás, ha az orvosok betartják az előírásokat

10 napig, tesztelés nélkül kell otthon ülniük a diákoknak, ha kiderül, hogy valaki koronavírusos volt az osztályukban. Ez járványügyi protokollból következő orvosi döntés, a probléma azonban az, hogy így hamar kiürülhetnek az iskolák. A részleteket itt találjátok.

Újabb egyetemeken találtak koronavírusos hallgatókat

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 35-en vannak karanténban, egy hallgatót kórházban ápolnak, de a Budapesti Gazdasági Egyetem több hallgatója is fertőzött.

Digitális oktatásra állnak át a mohácsi gimnáziumban

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium a Facebookon jelentette be, hogy ma és holnap szünet lesz, ezt követően pedig átállnak digitális oktatásra egészen visszavonásig. A rendkívüli szünet oka az lehet, hogy egy tanárnál igazolták a Covid-19 fertőzést, aki korábban részt vett egy értekezleten a teljes tanári karral. Ezért most az egész tantestület hatósági házi karanténba került, és velük együtt a karbantartó és műszaki munkatársak is.

Újabb világrangsorban tarolnak a magyar egyetemek

Kilenc magyar egyetem került be a Times Higher Education (THE) 2021-es rangsorába. A 2021-es listában több mint 1500 egyetem került be összesen 93 országból. A THE rangsorról részletesebben itt olvashattok.

Érdekesség a föci munkafüzetben

Az új 8. osztályosoknak készített földrajz munkafüzetben szereplő érdekes feladatot itt nézhetitek meg. Vajon ezek beugratós kérdések?

1409 jelentkező közül mindössze 504-en voltak alkalmasak iskolaőrnek

Az 504-ből 423-an intézményi iskolaőrök és 81-en tartalék iskolaőrök - közülük 131-en nők, 373-an pedig férfiak - derült ki a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján.

Tesztelik a tanárokat tanévkezdés előtt Madridban

Szerdán megkezdődött a 100 ezer iskolai dolgozó és tanár tanévkezdés előtti koronavírus-tesztelése Madridban, amelyet azonban fel is kellett függeszteni, miután kilométeres sor és órákig tartó várakozás alakult ki az egyik kijelölt helyszínen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés