A BGE több hallgatója is koronavírusos Felsőoktatás
Eduline

A BGE több hallgatója is koronavírusos

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) két karán néhány hallgatónál kimutatták a koronavírus-fertőzést - derül ki abból a levélből, amit az intézmény szerdán este küldött ki a diákoknak.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen is megjelent a koronavírus - tudta meg a 24.hu. Az egyetemistáknak szerda este kiküldött levélből az azonban nem derül ki, hogy hányan kapták el a fertőzést. Mindenesetre az érintettek szerencsére jól vannak, tünetmentesek vagy enyhe tüneteik vannak.

A levélben a hallgatókat arról tájékoztatják, a tanév tervezésekor már felkészültek a fertőzés szórványos megjelenésére, és ennek megfelelően hozták meg korábbi intézkedéseinket, és ez így lesz a jövőben is.

Továbbra is folyamatosan együttműködnek és egyeztetnek a Hallgatói Önkormányzattal. Terveik szerint hibrid oktatással indítják a tanévet, de ha az adott helyzet megköveteli, azonnal és teljes körűen tudják folytatni a szemesztert digitális formában is. Mindemellett az óralátogatási szabályok - a megengedett hiányzások számát illetően - a normál oktatáshoz képest sokkal rugalmasabbak lesznek, erről hamarosan tájékoztatják majd a hallgatókat.

A BGE az idei tanévnyitó ünnepségről sem mondott le, viszont ezt a megszokottól eltérően, online teszik majd közzé a diákok részére.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói közül 35-en vannak karanténban, egy diákot pedig kórházban kezelnek. Erről itt írtunk korábban.

Hivatalosan eddig 18-an kapták el a koronavírust a Corvinus gólyatáborában

Az egyetem hallgatói között azonban ennél jóval nagyobb számok keringenek. A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.