Már több mint 140 koronavírusos esetet jelentettek a Notre Dame Egyetemen Felsőoktatás
Eduline

Már több mint 140 koronavírusos esetet jelentettek a Notre Dame Egyetemen

Alig két hete indult a tanév, de ideiglenesen online oktatásra kell átállni a Notre Dame Egyetemen, mivel egyre több fertőzöttet regisztráltak az intézményben. Az egyetem bízik abban, hogy később tudják majd folytatni a személyes oktatást a campus.

A Notre Dame Egyetem augusztus 6-án jelentette az első koronavírusos esetet, azóta 927 tesztet végeztek el, amelynek közel 16 százaléka lett pozitív, vagyis több mint 140-en fertőződtek már meg. Vasárnapról hétfőre 80 esetet regisztráltak, a csak vasárnap feldolgozott 30 teszt fele pozitív lett - írja a cnbc.com a keddi legfrissebb adatokra hivatkozva.

A portál arról is beszámol, hogy korábban, a tanévkezdés előtt 12 ezer hallgatót teszteltek, közülük mindössze 33 diáknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami jóval 1 százalék alatti eredmény.

A betegek kapcsolatainak az elemzéséből kiderült, hogy a legtöbb fertőzés az egyetemen kívüli összejövetelekből származik. Ezeken a campuson kívüli partikon ugyanis rengeteg diák vett részt, ahol nem tartották az előírt távolságot és szájmaszkot sem viseltek.

A vírus terjedésének megfékezése érdekében az egyetem szerdától két hétig online oktatásra áll át, de ha nem javul a helyzet, akkor minden diákot hazaküldenek, és a tavasszal bevezetett rendszer szerint, azaz távoktatásban fogják folytatni a tanévet.

A jelenlegi intézkedések szerint az egyetemen kívüli hallgatók további értesítésig nem léphetnek be a Notre Dame Egyetem területére, akik pedig ott tartózkodnak, ők csak nyomós indokkal hagyhatják el a campus területét, illetve az egyetemen és azon kívül sem haladhatja meg a csoportok létszáma a 10-et. Az egyetemen eddig is voltak biztonsági intézkedések: az osztályokat kisebb csoportokra bontották és a campus nagy rendezvénytermeit is osztálytermekké alakították át, hogy minél nagyobb távolságot tudjanak tartani egymástól a diákok.

Újranyitnak vagy zárva maradnak az iskolák a többi országban? Tanévkezdési körkép

Az utóbbi hetekben sorra jelentették be az országok, hogyan indítják el a következő tanévet járványhelyzet idején. Elég eltérő megoldások születtek, ezért most összegyűjtöttük egy cikkben, hogy mi a jelenlegi állás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés