Költözködik a CEU, Bécsbe visznek 35 ezer könyvet Felsőoktatás
Eduline

Költözködik a CEU, Bécsbe visznek 35 ezer könyvet

35 ezer könyvet és a könyvtári személyzet több tagját is Bécsbe költözteti a CEU.

„Elnézést kérünk a működési nehézségekért a nyári időszak alatt, 35 ezer darab könyvet és a személyzet több tagját Bécsbe helyezzük át, mivel az egyetem kénytelen az oktatási tevékenysége nagy részét a bécsi kampuszra költöztetni”

- áll a CEU Könyvtár honlapján, amit a 444.hu szúrt ki. A honlapról kiderül az is, hogy a könyvtár tulajdonában összesen több mint 190 ezer könyv, és 177 ezer e-könyv van, a kollekció pedig évente körülbelül 4 ezer könyvvel bővül.

Az egyetemvezetés eddig nem tett hivatalos bejelentést a CEU Nádor utcai új kampuszán működő, engedéllyel külsősök számára is használható könyvtár költözéséről. Ez a szolgáltatás volt az egyik olyan az egyetemen, ami még Budapesten maradt CEU „ügy” óta.

null

null

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.