A kormány kéri az egyetemek fenntartóit, hétfőre és keddre rendeljenek el szünetet Felsőoktatás
Eduline

A kormány kéri az egyetemek fenntartóit, hétfőre és keddre rendeljenek el szünetet

Az eddig érvényben lévő rendelet hatálya jövő hétre lejárna, ezért kérik az egyetemek fenntartóit, rendeljenek el szünetet.

Március 27-én lejár az egyetemek zárásáról szóló rendelet, ezért a fenntartókat arra kérték, hétfőre és keddre rendeljenek el szünetet - mondta Gulyás Gergely az online kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint erre azért van szükség, mert még felül kellett vizsgálniuk, mit és hogyan lehet meghosszabbítani a már kiadott veszélyhelyzeti rendeletekből. Addig is arra kérik az egyetemek és a közoktatási intézmények fenntartóit, hogy jövő hétfőre és keddre rendeljenek el szünetet, mert az idevágó rendeletek hatálya jövő hétre lejárna.

Mi lesz az érettségivel? Jelenleg ez az álláspont:

A kormány szerint nincs akadálya annak, hogy rendesen megtartsák az érettségiket

Mit tervez a kormány az idei érettségikkel és ez hogyan befolyásolja majd az egyetemi felvételiket? Ezt válaszolta a kormány a mai sajtótájékoztatón.

"Sehallselát Dömötör" - indul az egyetemi távoktatás

"Nekem sem jobb a helyzet a távoktatás terén" - mesélte az Eduline-nak egy egyetemi hallgató. Neki is a héten kezdődött távoktatás, itt vannak a tapasztalatai.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés