11 napja volt felkészülni az egyetemeknek - eltérő megoldások születtek Felsőoktatás
Eduline/MTI

11 napja volt felkészülni az egyetemeknek - eltérő megoldások születtek

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az államtitkár hangsúlyozta, 11 napja volt a felsőoktatási intézményeknek, hogy kialakítsák azokat az informatikai megoldásokat, amelyekkel gond nélkül folytatható az oktatás. Ez egy tanulási folyamat mindenki számára, oktatóknak, hallgatóknak egyaránt - mondta, hozzátéve: azt látják, mindenki komolyan vette a felkészülést.

Schanda Tamás azt is elmondta, hogy az intézkedési tervekből, beszámolókból az látszik, eltérő megoldások születtek.

Valaki a neptun rendszeren keresztül kommunikál, mások online streaming segítségével tartották meg óráikat, valaki hasonló módszerrel boncolást is bemutatott a hallgatóknak - közölte. Azt is elmondta: egyre több kiadó vállalja, hogy digitális módon elérhetővé teszik azokat a tartalmakat, amelyek korábban csak nyomtatott formában voltak elérhetőek.

Összefogás és ingyen elérhető könyvek: mindenki szabadon olvashat

A koronavírus járvány a hazai digitális könyvpiacra is hatással van. Most lehetőségetek van, több, mint 15 ezer könyv közül válogatni, és hangoskönyvekből is választhattok.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés