Nap képe: üres teremben, neten keresztül vizsgáznak a diákok a Milánói Műszaki Egyetemen Felsőoktatás
Eduline/MTI

Nap képe: üres teremben, neten keresztül vizsgáznak a diákok a Milánói Műszaki Egyetemen

Ilyen az egyetemi vizsga a koronavírus ideje alatt Olaszországban, illetve ilyen, amikor egyetlen diák sem ül az előadóban, a tanár mégis órát tart.

Silvio Franzetti professzor webkamera segítségével az interneten keresztül tart órát a Milánói Műszaki Egyetem egyik üres előadótermében 2020. március 5-én.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta.

Így még a diákok is üres teremben vizsgázta:

Üres előadóteremben vizsgáztatnak diákokat az interneten keresztül oktatók a Milánói Műszaki Egyetemen.

Persze ez nem csak Olaszországban fordul elő. A napokban megírtuk, hogy önként vonult karanténba a Budapesti Corvinus Egyetem egyik nyelvoktatója, aki Észak-Olaszországban járt az utóbbi időben. Bár a koronavírus terjedése miatt most két hétig személyesen nem látogatja az egyetemet, ettől függetlenül az oktatás nem áll meg: Skype-on keresztül tanítja a hallgatókat.

Skype-on keresztül tartott órát egy Olaszországból hazatért egyetemi oktató

Önként vonult karanténba a Budapesti Corvinus Egyetem egyik nyelvoktatója, aki Észak-Olaszországban járt az utóbbi időben. Bár a koronavírus terjedése miatt most két hétig személyesen nem látogatja az egyetemet, ettől függetlenül az oktatás nem áll meg: Skype-on keresztül tanítja a hallgatókat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés