Ez a nap képe a Neptunról: "csúcskategóriás, elsőosztályú elektronikus tanulmányi rendszer" Felsőoktatás
Eduline

Ez a nap képe a Neptunról: "csúcskategóriás, elsőosztályú elektronikus tanulmányi rendszer"

Az egyetemi évek alatt mindenki megismeri a Neptun különös világát. A vizsgaidőszakban és a tantárgyfelvételnél pedig nagyon sok közös percet, órát vagy akár napot is eltölthettek a kedvenc egyetemi felületetekkel. De mi is az a Neptun? Ez a remek mém egy képben összefoglalja.

Gólyaként sok új kifejezéssel találkoztok majd az egyetemen, ezek ráadásul évekig elkísérnek titeket. Ezért nem árt már a legelején tisztázni, hogy mit is jelentenek pontosan. Minden évben összeszedjük nektek a legfontosabb fogalmakat.

A Neptun például: "elektronikus tanulmányi rendszer, ezen a felületen keresztül lehet az összes ügyintézést – kollégiumi jelentkezést, tandíjbefizetést, diákigazolvány-igénylést, tantárgy- és vizsgafelvételt – elintézni". A zh-k és a vizsgák eredményeit is ide töltik fel.

De vajon mi is az a Neptun a diákok szemszögéből? Remek képet tett ki az ADOM Facebook mém oldala:

A Neptun egy "csúcskategóriás, elsőosztályú elektronikus tanulmányi rendszer". Ami egy erős hardveres háttérrel van ellátva ezért "nem képes összeomlani." Vagy mégis? Érdemes végigolvasni a teljes leírást.

Az iskola kemény oldala - újabb tíz kérdés, amit minden tanár jól ismer

"Nem lehetne a szünet után?" - valószínűleg így kezdődik minden előre eltervezett dolgozathalasztási akció. Persze nem csak a tanárok, hanem a diákok is nagyon jól ismerik ezeket a kérdéseket. Most összegyűjtöttünk párat, amit mindenki hallott már.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés