Ő az új egyetemi szupersztár: 30 helyett 89 kredit egy félév alatt Felsőoktatás
Eduline

Ő az új egyetemi szupersztár: 30 helyett 89 kredit egy félév alatt

Mindig voltak (és vannak) olyan egyetemi hallgatók, akik egy félévben az általában 30 ajánlott kreditnél jóval többet vettek fel, és végeztek is el. Egy diák most azonban nem néhány kredittel lőtte túl a teljesíthető minimumot: háromszorosát szerezte meg a teljesítendő krediteknek.

Két egyetem két képzésén, egy félév alatt Bernadett 89 kreditet teljesített - írta meg a férje beszámolója alapján az Index. A büszke férj elmesélte, felesége egyfelől a Corvinuson jár vállakozásfejlesztés mesterképzésre nappali tagozaton, másfelől a Károlin a jogász szak első félévét húzta be levelezőn, így jött össze 89 kredit.

Majd hozzátete, hogy Bernadett egyébként heti 20 órában dolgozik is. A következő képen látszódnak csak az egyik szak felvett tárgyai.

null

null

Hogyan lehet egyszerre két szakon tanulni?

A bevállalós hallgatók nemcsak két alapszakon, hanem egyszerre akár két mesterszakon is tanulhatnak. De annak sincs akadálya, hogy egy meglévő mesterképzés mellé egy újabb alapképzést kezdjetek el. Egy dolgot azonban fontos tudni: ha két - állami ösztöndíjas - képzést egyszerre végeztek, duplán fogynak a felhasználható (összesen 12) féléveitek.

Évtizedekkel ezelőtt elveszett táskát találtak egy iskolai szekrény mögött - különleges dolgok voltak benne

A történelem egy kis darabját találta meg egy ohioi középiskola egyik dolgozója munka közben. Egy 1957-ben elveszett kézitáskára bukkant rá egy résben, az iskola pedig utánajárt és megtalálták a tulajdonosát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.