Friss felsőoktatási rangsor: itt van a legjobb pedagógusképzések listája Felsőoktatás
Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: itt van a legjobb pedagógusképzések listája

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Központja vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított pedagógus-képzésterületi rangsort, az oktatói kiválóság alapján készült lista élén pedig a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

A hallgatói kiválóság alapján összeálított rangsort az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Központja vezeti, a második helyet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, a harmadikat pedig a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szerezte meg.

Az oktatói kiválóság alapján készült listában a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara végzett az élen, a második helyre pedig holtversenyben a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara, illetve a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara került.

Rang

Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján)

Rang

Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)

1.

ELTE-TKK

1.

SZTE-BTK

2.

ELTE-BGGYK

2.

DE-BTK

3.

PTE-BTK

2.

ME-BTK

4.

SZTE-TKK

4.

EKE-BTK

5.

DE-BTK

5.

NYE

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg, a gazdaságtudományi listát pedig itt találjátok. A legjobb műszaki egyetemek rangsoráról itt olvashattok, a legjobb bölcsészettudományi képzések listáját pedig itt nézhetitek meg. Az informatikai karok toplistáját pedig itt nézhetitek meg. Ha az orvosi karokra vagytok kíváncsiak, kattintsatok ide, ha pedig a legjobb jogi karok érdekelnek titetek, itt találjátok őket. A legjobb természettudományi képzésekről itt olvashattok.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2020-as felsőoktatási toplistája: ezek a legjobb hazai egyetemek, főiskolák

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezeti a HVG 2020-as felsőoktatási rangsorát. Harmadik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett, megelőzve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet és a Semmelweis Egyetemet.

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés