Havi 120-240 ezer forintot is kaphattok, ha elnyeritek ezt az ösztöndíjat Felsőoktatás
Eduline

Havi 120-240 ezer forintot is kaphattok, ha elnyeritek ezt az ösztöndíjat

Meghirdették a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját amellyel akár havi 240 ezer forintot kaphatnak az egyetemista sportolók a 2019/20 tanév első félévében.

Már pályázhattok az idei félévre meghirdetett Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra. A pályázati feltételek között szerepel többek között az aktív hallgatói jogviszony, valamilyen kiemelkedő sportteljesítmény és például az olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság is feltétel. Az ösztöndíj mértéke három kategória (és azok alkategóriái) alapján alakul. Világbajnokságon már megszerzett érem esetén a sportoló havi 200 ezer forint ösztöndíjat kap, de az esélyesek is számíthatnak 160 ezer foritnyi összegre havonta.

Szívesen tanulnátok külföldön? Ezen az oldalon rengeteg ösztöndíj közül választhattok

Külföldön szeretnétek tanulni vagy kutatni, de ehhez némi anyagi támogatásra is szükségetek lenne? Ezen az oldalon olyan ösztöndíjprogramokat találhattok, amelyekre érdemes pályázni.

Jelentkezni elektronikusan és postai úton egyaránt kell, ennek határideje 2019. szeptember 30. A jelentkezéshez szükséges egy kitöltött jelentkezési lap, egy adatvédelmi nyilatkozat, valamint nyilatkozat a már elért sporteredményekről, és hallgatói jogviszony igazolásra is szükség van.

A jelentkezésről részletesebben a kormány oldalán olvashattok itt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés