Mikor lesz őszi szünet az egyetemen? Itt vannak a budapesti iskolák időpontjai Felsőoktatás
Eduline

Mikor lesz őszi szünet az egyetemen? Itt vannak a budapesti iskolák időpontjai

Mikor lesz az egyetemen őszi szünet? Mutatjuk néhány fővárosi egyetem időpontjait.

2019. október 28-31. - ez az időpontja azoknak a fővárosi egyetemeknek általában, ahol van őszi szünet, mint például az ELTE-n, a Pázmányon, a Corvinuson és a Károlin is. Több egyetem nem vette hozzá a dátumhoz, de a szünet egy nappal tovább tart, hiszen november elsején (pénteken) sem kell majd iskolába mennetek.

Így tehát - sokak örömére - egy egész hét lesz majd az őszi szüneté. De azoknak a diákoknak sem érdemes csüggedniük, akiknek intézményükben nem tartanak őszi szünetet, ugyanis a november elseje mindenki számára szünet, valamint október 23-a is egy szerdai napra fog esni. Ezentúl jó, ha utánanéztek, mikor lesz esetleg dékáni szünet, nyílt nap vagy éppen konferencia miatti szünet, ugyanis ezek a napok felérnek egy kis szünettel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Ezekre az ösztöndíjakra akkor pályázhattok, ha idén kezditek az egyetemet

Rendszeres szociális ösztöndíj, rendkívüli szociális ösztöndíj, alaptámogatás, Bursa Hungarica, Út a diplomához - összegyűjtöttük, hogy milyen ösztöndíjakra pályázhattok szociális alapon, és ezekkel mekkora támogatást szerezhettek.

 

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.