Egyetemi beiratkozás: ezeket a dokumentumokat semmiképp ne hagyjátok otthon Felsőoktatás
Eduline

Egyetemi beiratkozás: ezeket a dokumentumokat semmiképp ne hagyjátok otthon

Már nyilvánosak az egyetemi, főiskolai beiratkozások időpontjai, helyszínei. Mutatjuk, hogy melyek azok a dokumentumok, amelyeket mindenképpen magatokkal kell vinnetek ahhoz, hogy sikeresen be tudjatok iratkozni.

Egyetemenként eltérő lehet, hogy pontosan milyen papírokat, okmányokat várnak tőletek a beiratkozások idején - ezeknek pontosan az intézmények honlapjain tudtok utánanézni, de mutatjuk, hogy melyek azok a dokumentumokat, amelyek biztos, hogy kelleni fognak, így akár biztosra is mehettek, és megelőzhetitek az "otthon hagytam" szituációkat.

Beiratkozási lap

Mindenképpen kelleni fog a Neptunból kinyomtatható beiratkozási lap (egyes egyetemeken több példányban is). Ezen felül, ha például önköltséges képzésen fogtok tanulni, akkor (ha van) a képzési szerződésre is szükségetek lesz. Valamint a felvételi döntésről szóló határozat sem árt, ha nálatok lesz.

Személyi iratok

Szükség lesz mindenre, ami általában a tárcátokban megtalálható: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ-kártya. Ezen kívül a bankszámlaszámotok is kelleni fog - ehhez kapcsolódva pedig nem árt, ha elviszitek a saját névre szóló lakossági folyószámla igazolását is. Vannak egyetemek, ahová külön igazolványképet is kell leadni, ezért jó, ha azt is tartotok magatoknál - de ha mégsem lenne, egy közeli aluljáróban (budapesti előnyben) könnyedén pótolhatjátok, ha tényleg szükség lenne rá.

Bizonyítványok

Érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga, vagy éppen OKJ-s bizonyítvány és akár már meglévő diploma (ha beszámított a felvételi pontszámításnál) - ezekre a dokumentumokra is szükségetek lesz a beiratkozásnál.

Fontos időpontok, amelyeket minden gólyának tudnia kell

A sikeres felvételi után a következő lépés (természetesen a gólyatáborok után) a beiratkozás. Mutatjuk, hogy az egyetemen mikor lesznek a beiratkozások - ebben a cikkben néhány fővárosi egyetem infóit találjátok meg.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.