Ösztöndíjra pályázhatnak a sportolók Felsőoktatás
Eduline

Ösztöndíjra pályázhatnak a sportolók

Meghirdették a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját, amellyel akár havi 240 ezer forintot kaphatnak az egyetemista sportolók a 2018/19 tanév második félévében.

Már pályázhattok az idei félévre meghirdetett Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra. A pályázati feltételek között szerepel többek között az aktív hallgatói jogviszony, valamilyen kiemelkedő sportteljesítmény és például az olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság is feltétel. Az ösztöndíj mértéke három kategória (és azok alkategóriái) alapján alakul. Világbajnokságon már megszerzett érem esetén a sportoló havi 200 ezer forint ösztöndíjat kap, de az esélyesek is számíthatnak 160 ezer foritnyi összegre havonta.

Jelentkezni elektronikusan és postai úton egyaránt kell, ennek határideje 2019. március 22. A jelentkezéshez szükséges egy kitöltött jelentkezési lap, egy adatvédelmi nyilatkozat, valamint nyilatkozat a már elért sporteredményekről, és hallgatói jogviszony igazolásra is szükség van.

A jelentkezésről részletesebben a kormány oldalán olvashattok itt.

Újabb ösztöndíj-lehetőség: jövő héttől lehet pályázni az ápolói ösztöndíjra

Jövő hét keddtől jelentkezhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK)

Hirdetés