Tányérkupacra emlékeztető épületben nyílt meg a spanyol gasztroegyetem Felsőoktatás
Eduline

Tányérkupacra emlékeztető épületben nyílt meg a spanyol gasztroegyetem

Spanyolország első gasztronómiai egyetemét avatta fel a héten Fülöp trónörökös herceg és felesége, Letícia hercegné San Sebastiánban.

A Baszk Kulináris Centrumban a tanítványok neves mesterszakácsok mellett szerezhetik meg egyetemi diplomájukat gasztronómiai és kulináris művészetek területén. "A spanyol konyha a legjobb a világon. San Sebastián környékén olyan sok Michelin-csillagos étterem van, mint sehol másutt a világon" - mondta a trónörökös.

A spanyol sajtó szerint a 17,1 millió euróba kerülő központ világviszonylatban egyedülálló. A gasztronómiai központ a Mondragón Egyetem részeként működik, és egy tányérkupacra emlékeztető épületben kapott helyet.

MTI