Ilyen ingyenes programok lesznek március 15-én Budapesten Felnőttképzés
Eduline

Ilyen ingyenes programok lesznek március 15-én Budapesten

Március 15-én számtalan helyre juthattok el ingyenesen. Részt vehettek különböző interaktív programokon is, amelyeken a gyerekek is csinálhatnak kedvükre való dolgokat. Lássuk, milyen lehetőségek közül válogathattok a fővárosban.

Ahogyan arról már korábban írtunk, a legtöbb budapesti múzeumba ingyen látogathattok el március 15-én, ezek közül érdemes újra kiemelni a Petőfi Irodalmi Múzeumot, ahol ingyen nézhetitek meg a Petőfi- és az Arany-kiállítást, kipróbálhatjátok Landerer és Heckenast nyomdagépét, feladatlapokat tölthettek ki Petőfi kalandos életéről, és még kézműveskedhettek is.

Interaktív programokat a Budai Vár is bőven tartogat számotokra: kiállításokkal, koncertekkel és hagyományos magyar gasztronómiai finomságokkal várják egész nap az odalátogatókat. De a gyermekek is találhatnak kedvükre való programokat: ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Ezenkívül lesz kézműves műhely a Várkert Bazárban, a Táncsics börtönben pedig különböző vetélkedőkre lehet jelentkezni.

Gasztronómiai élmények

Aki kevésbé érzi magát aktívnak, a Dísz tértől egészen a Hess András térig találkozhat vásározó termelőkkel, vendéglátósokkal, kedvére kóstolhat.

A gasztronómiai élményeken túl: a Hadik András-szobornál lehet majd dunántúli, moldvai, Küküllő-menti dudazenéket hallgatni, valamint kalotaszegi, székelyföldi és szatmári tánctanuláson is részt lehet venni.

Budapest belvárosában tüntetnek a diákok március 15-én

Újabb tüntetést szerveznek, március 15-én ismét utcára vonulnak a diákok. Március 15-én az operaháznál közösen tüntetnek majd 17 órától a diákok - jelentették be az előző, február 23-i diáktüntetésen.

 

Hirdetés