A hét rejtvénye: Te átérnél a hídon a zombik előtt? Felnőttképzés
Eduline

A hét rejtvénye: Te átérnél a hídon a zombik előtt?

Ezek a fránya gyakornokok nem bírnak magukkal, ezúttal zombikat szabadítottak magukra. Hogyan juthatnak át a biztonságban a menekülést jelentő hídon, hogy elkerüljék a kínhalált?

A TED ed rengeteg szórakoztató rejtvénnyel szolgál, ezóttal egy tudományos gyakornok bőrébe bújva keveredsz bajba a társaságoddal, mikor óvatlanul magatokra engedsz egy csapat zombit. Az egyetlen menekülési út egy rozoga hídon át vezet.

A hídon egyszerre csak két személy tud átmenni, így okosan kell megválasztani, hogy ki lép fel a hídra. A dolgot nehezíti, hogy rendkívül sötét van, és csak egy lámpásotok van, hogy a híd hiányzó fokait láthassátok. Nem könnyíti meg a dolgot az sem, hogy nem mindenki olyan gyors, mint te. Míg neked 1 perc kell az átjutáshoz, a laborsegédnek már 2 percre van szüksége, a karbantartónak 5 perc, az öreg profnak pedig 10 percébe is beletelik, mire átér.

További trükkös rejtvények
Jó a szemed? Milyen gyorsan találod meg az oda nem illőt?
Meg tudod oldani ezt a kemény rejtvényt? - videó
Megtalálod a betűt a képen?

Az öreg prof kiszámolta, hogy 17 peretek van, míg a zombik elérik a hidat, így ennyi időtök van átérni és elvágni a kötelet. Milyen sorrendben kell átkelnetek?

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.