Szinte mindennaposak a támadások: több mint 150 diákot raboltak el egy nigériai iskolából Felnőttképzés
Eduline/MTI

Szinte mindennaposak a támadások: több mint 150 diákot raboltak el egy nigériai iskolából

Ismét diákokat raboltak el ismeretlen fegyveresek, feltehetően váltságdíj reményében egy korániskolából Nigéria Niger államában, az ország északi részén.

Még nem tudni, pontosan hány gyereket vittek magukkal a fegyveresek, de december óta több mint 700 gyereket raboltak el hasonló módon.

A nigeri állami rendőrség szóvivője szerint a támadók motorral érkeztek, lőni kezdtek, majd magukkal vitték a gyerekeket. Legalább egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

„Magam láttam 20-25 állig felfegyverzett embert motoron. Behatoltak az iskolába, és legalább 150 diákot magukkal vittek” – mondta a Reutersnek Abubakar Tegina, az iskola tulajdonosa, ami az eddigi iskolákkal szemben nem bentlakásos iskola.

Túl kicsik voltak

11 gyereket a támadók elengedtek, mert ők túl kicsik voltak, és nem tudtak elég gyorsan menni - derült ki az eset után.

Egyébként egy hónapja történt másik tömeges gyermekrablás 14 utolsó áldozatát éppen a napokban engedték el emberrablók Nigériában. Előtte azonban öt gyereket megöltek, hogy nyomást gyakoroljanak a szülőkre és az államra, hogy kifizessék a váltságdíjat. A helyi sajtó szerint a gyerekekért 180 millió naira (körülbelül 124 millió forint) váltságdíjat fizettek ki.

Hirdetés