Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák is Felnőttképzés
Eduline/MTI

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák is

Április 19-én újraindítja vizsgáztatást a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A múlt hónapban bevezetett korlátozások miatt március 8-án függesztették fel a közlekedési vizsgákat, viszont hétfőn újraindul vizsgáztatás a közúti, sőt a vasúti, a hajózási és a drón területen is.

A tervek szerint első körben a korábban lemondott közlekedési vizsgákat bonyolítják le, hamarosan értesítik az érintetteket is. Ők a leállás előtt beadott jelentkezésük alapján vehetnek majd részt az újrainduló vizsgákon és képzéseken.

Mint közölték, minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosítanak és a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozzák az egyszerre vizsgázók számát is. Hozzátették, a veszélyhelyzetre tekintettel rugalmasan kezelik akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak majd új időpontot.

Április 19-étől nemcsak a vizsgáztatás indul újra, hanem kinyitnak az óvodák, az általános iskolák alsó tagozatai visszatérnek a tantermi oktatáshoz. Erről itt olvashatjátok el a legfrissebb híreket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés