ITM: áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok Felnőttképzés
Eduline/MTI

ITM: áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentette, az alsósok a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet nélkül, ingyenesen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

Az ITM az iskolakezdés zavartalansága érdekében az alsó tagozatos gyermekeket április hátralévő részére mentesíti a jegy- és bérletváltási kötelezettség alól – közölték ma. A kisiskolásoknak ebben a hónapban elég felmutatni diákigazolványukat és ingyenesen utazhatnak a helyközi vasúti és buszjáratokon.

Az ITM csütörtökön azt közölte az MTI-vel, jövő hétfőn az elsőtől a negyedik évfolyamosokig mintegy 350 ezer általános iskolás térhet vissza a tantermekbe, és a hét-tizenegy éves gyerekek egy része vonaton vagy helyközi autóbuszon jut el az iskolába.

Az áprilisra szóló havi, április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyközi tanulóbérleteket azoktól veszik vissza kezelési költség felszámítása nélkül, akik ezt legkésőbb április 26-án kérik - jelezték. A részletes feltételekről a közlekedési szolgáltatók bővebben tájékoztatják majd utasaikat - közölte az ITM.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés