Eddig ötszáz önkéntes jelentkezett a kórházakba Felnőttképzés
Eduline/MTI

Eddig ötszáz önkéntes jelentkezett a kórházakba

Ennyi egészségügyi szakon tanuló, illetve ilyen végzettségű önkéntes jelentkezett önkéntesnek - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) főigazgató-helyettese.

Takács Péter elmondta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság jogelődje tavaly, az őszi második hullám idején hirdetett a mostanihoz hasonló akciót. Akkor több mint ezren jelentkeztek. Hozzátette, az idei első napi adatból kiindulva a jelentkezők száma bőven meghaladhatja a tavalyit.

A főigazgató-helyettes szerint mindenki hasznos lehet a koronavírus elleni küzdelemben, ezért is várják az orvosok mellett gyógyszerészek, diplomás ápolók és egészségügyi tanulók jelentkezését is.

Hozzátette, főként a "terhelt" északi régióban elkezdtek átszervezéseket az egészségügyben. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében "csúcson van" a kórházban ápoltak száma.

Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat egyébként korábban azt írta, náluk 614 hallgató jelentkezett, akik a tanulás mellett, "saját szabadidejüket feláldozva teljesítenek szolgálatot az egyetem klinikáin, ezzel mérsékelve a szakdolgozókra háruló terhet".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés