Egy ideig nem tudtok jogosítványt szerezni, leálltak a közlekedési vizsgák is Felnőttképzés
Eduline

Egy ideig nem tudtok jogosítványt szerezni, leálltak a közlekedési vizsgák is

Ezekre a vizsgákra is a felnőttképzési szabályok érvényesek, így egy ideig itt is leáll az oktatás.

Március 8-tól bevezetett járványügyi szigorítások értelmében jelenleg az autóvezetői oktatás is szünetel – tudta meg az Index a Magyar Autóközlekedési Tanintézetek Országos Szövetsége (MATOSZ) elnökétől.

Jovánovics János a lapnak hozzátette, hogy a koronavírus-járvány első szakaszában létezett olyan intézkedés, amely szerint egészségügyi tanfolyam és vizsga elvégzése nélkül is meg lehetett szerezni a jogosítványt, ilyen rendelet azonban a mostani szigorítás idején nem látott napvilágot.

Az oldal kiemeli: fontos tundi, hogy nemcsak az egészségügyi vizsgák, hanem minden jogosítványszerzéssel kapcsolatps képzés és vizsga is fel van függesztve.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.