Szabadon engedték a nagyjából másfél hete elrabolt nigériai diákokat Felnőttképzés
Eduline/MTI

Szabadon engedték a nagyjából másfél hete elrabolt nigériai diákokat

A péntek éjjel elrabolt 317 iskolás lányról egyelőre nincs hír.

Az ismeretlen fegyveresek szombaton szabadon engedték azt a 27 diákot, 12 hozzátartozójukat és az iskola három dolgozóját, akiket még február 17-én hurcoltak el a Kagarai körzet kormányzati reál középiskolájából, miután legyűrték az iskola biztonsági őreit. A támadásban az egyik diákot lelőtték.

Az elraboltak "visszanyerték szabadságukat, és fogadta őket a Niger állami kormányzóság" - közölte egy tweetjében Abubakar Sani Bello kormányzó.

Alig több mint egy hét alatt két gyerekrablás is történt Nigéria északi részén. Néhány napja, péntekre virradó éjjel több mint háromszáz iskolás lányt raboltak el ismeretlen fegyveresek egy bentlakásos nigériai iskolából az északnyugat-nigériai Zamfara állam Jangebe városában. Beszámolók szerint az emberrablók éjfél után egy órával érkeztek az iskolához terepjárókkal és motorkerékpárokkal, és a biztonsági szolgálat egyenruhája volt rajtuk.

A nyugat-afrikai országban rendszeresek a tömeges emberrablások. Decemberben például a Boko Haram iszlamista szervezet rabolt el több mint 300 diákot az ugyancsak északon található Katsina állam egyik iskolájából. Az emberrablást a terroristák azzal indokolták, hogy a nyugatias oktatás sérti az iszlám tanokat. Az elrabolt diákokat egy héttel később elengedték.

Hirdetés