Több mint háromszáz iskolás lányt raboltak el egy nigériai bentlakásos iskolából Felnőttképzés
Eduline/MTI

Több mint háromszáz iskolás lányt raboltak el egy nigériai bentlakásos iskolából

Újabb támadás érte a diákokat Nigériában. Az eset most az északnyugat-nigériai Zamfara álamban történt, Jangebe városában.

Beszámolók szerint az ismeretlen fegyveres emberrablók éjfél után egy órával érkeztek az iskolához terepjárókkal és motorkerékpárokkal, és a biztonsági szolgálat egyenruhája volt rajtuk. A hírt azóta az állam kormányszóvivője is megerősítette, ám részleteket egyelőre nem árult el. A francia hírügynökség szerint az emberrablást a remélt váltságdíjért követték el, más hírportálok pedig helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölték, hogy a város más részeiből fegyverropogást lehetett hallani.

Alig több mint egy hét alatt ez a második gyerekrablás Nigéria északi részén, ahol rossz a biztonsági helyzet. A múlt héten az észak-nigériai Kagara egyik bentlakásos iskolájára támadtak ismeretlen fegyveresek, és több tucat diákot, illetve tanárt hurcoltak el. A nigeri kormányzó szóvivője a héten azt mondta, az ő kiszabadításukról jelenleg is tárgyalnak.

A nyugat-afrikai országban rendszeresek a tömeges emberrablások. Decemberben például a Boko Haram iszlamista szervezet rabolt el több mint 300 diákot az ugyancsak északon található Katsina állam egyik iskolájából. Az emberrablást a terroristák azzal indokolták, hogy a nyugatias oktatás sérti az iszlám tanokat. Az elrabolt diákokat egy héttel később elengedték.

Hirdetés