Megvan, mennyit keres átlagban egy magyar - friss statisztikák Felnőttképzés
Eduline

Megvan, mennyit keres átlagban egy magyar - friss statisztikák

A nettó átlagkereset a statisztikai hivatal szerint 272 900 forint volt.

A KSH szerint teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 397 400, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 408 100 forint volt. A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) bruttó átlagkereset 377 200 forintra becsülhető, ez 9,5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A nettó átlagkeresetre is kitért a tájékoztató, az kedvezmények nélkül 264 200, a kedvezményeket is figyelembe véve 272 900 forintot ért el októberben.

A tájékoztató szerint a bruttó átlagkereset tavaly a januártól októberig terjedő időszakban 395 300, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 405 900 forint volt. Ez nettóban kedvezmények nélkül 262 900, a kedvezményeket is figyelembe véve 271 700 forintot ért el.

Arról, hogy milyen volt a foglalkoztatottak száma, itt írtunk bővebben. Azt pedig, hogy milyen végzettséggel lehet a legtöbbet keresni itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.