A héten valószínűleg hazamehet a kórházból a megszúrt tatabányai tanuló Felnőttképzés
Eduline

A héten valószínűleg hazamehet a kórházból a megszúrt tatabányai tanuló

A fiúnak már csak minimális fájdalmai vannak, de nehéz feldolgoznia a történteket.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a rendőrséget múlt hét szerdán, reggel 10 óra körül értesítették, hogy egy tatabányai általános iskolában késsel megszúrtak egy fiút. Később kiderült, hogy a késelő osztálytárs már reggel idegesen érkezett az iskolába, senkihez sem szólt. Dühös volt a megszúrt osztálytársára, amiért az korábban a védelmére kelt egy lánynak, akit ő utált.

A megszúrt diákot megműtötték, már csak minimális fájdalmai vannak, és a héten valószínűleg már haza is mehet a kórházból - mondta el írásban az RTL Klub Híradójának, de azt is hozzátette: nehéz feldolgoznia a történteket, időre van szüksége.

Arról is írt, nem mindenre emlékszik, de arra igen, hogy a támadója egész szünetben mellette ment folyamatosan. "Láttam, hogy valamire készül" - emlékezett vissza. Arra viszont ami történt, nem számított. Osztálytársa minden szó nélkül szúrta meg, és azóta sem kért tőle bocsánatot. A fiú azt is elárulta, még nem tudja, hogy abban az iskolában folytatja-e a tanulmányait, ahol a késelés történt.

A késelő letartóztatásáról pénteken döntöttek, amelynek letöltését javítóintézetbe rendelték el. A 14 éves fiú korábban már elismerte, hogy megszúrta osztálytársát, de hozzátette, nem akarta megölni, vagy súlyos sérülést okozni neki.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódsz, ezt az oldalt érdemes megnézned.

Hirdetés