Még mindig drága egy lakás, de kicsit jobban járhatnak, akik idén keresnek albérletet Felnőttképzés
Eduline

Még mindig drága egy lakás, de kicsit jobban járhatnak, akik idén keresnek albérletet

Napokon belül kezdődik az új tanév, akik új városban kezdik az egyetemet és még nem találtak albérletet vagy nem jelentkeztek kollégiumba, az utolsó hullámban keresnek lakhatási lehetőséget. Mutatjuk a friss felméréseket az albérletárakról.

Az első számok azt mutatják, hogy hiába esnek az albérletárak március óta, még így is 30 százalékkal vannak a 2015-ös szint fölött derül ki a legfrissebb felmérésből - írja hvg.hu.

Az albérletpiacon Budapest dominál, a hirdetések 62 százalékában fővárosi lakást akarnak kiadni. Öt éve ez az arány még 74 százalékos volt, a változás annak tudható be, hogy a vidéki nagyvárosokban is egyre több ingatlant bérelnek ki.

Budapesten egy lakás átlagos bérleti díja 2015 elején 140 ezer forint volt, ez 2020 elejére 175 ezer forintra nőtt, a járvány hatására azonban az idei második negyedévre 156 ezer forintra csökkent – mondták a jelentést bemutató sajtótájékoztatón. Négyzetméterenként Budapesten 3100, a megyei jogú városokban 2000, a többi vidéki városban 2200 forint volt az átlagos bérleti díj.

Vagyis a járvány miatt nagyjából oda esett vissza az árszint, mint ahol 2018 elején volt, az azelőtti évek drágulása még mindig látszik a számokon.

Pótfelvételizők, figyelem! Megvannak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták a 2020-as pótfelvételi ponthatárait - több ezer jelentkező tudja meg a következő órákban, bekerült-e a kiválasztott intézménybe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés