Itt az idei lista: ezekkel a szakmákkal rövid idő alatt munkát találhattok Felnőttképzés
Eduline

Itt az idei lista: ezekkel a szakmákkal rövid idő alatt munkát találhattok

Milyen képzésekkel helyezkedhettek el könnyedén? A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán fent van a 2019/2020-as ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések listája.

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

A hiány-szakképesítések száma a korábbi 12 szakképesítésről megyénként 20-21 szakképesítésre emelkedett. Az ösztöndíj mértéke pedig a tanulók tanulmányi átlageredménya alapján, a szakiskolai vagy szakközépiskolai diákoknál havonta 10-35 ezer forint, míg a szakgimnáziumi tanulmányokat diákok esetében havonta 20-50 ezer forint közötti összeg lehet - írja a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

A budapesti lista:

ács, ápoló, asztalos, autószerelő, autóbuszvezető, bádogos, burkoló, cukrász, elektronikai műszerész, festő, fodrász, gépgyártástechnológiai technikus, gyakorló ápoló, gyógyszerkészítmény-gyártó, hegesztő, húsiparitermék-gyártó, ipari gépész, karosszérialakatos, kőműves, mezőgazdasági gépész, lovász, műszaki informatikus, pék-cukrász, szakács, villanyszerelő.

A teljes listát pedig itt nézhetitek meg a 2019/2020. tanév 5. mellékletében.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés