Érdemes időben kezdeni a keresést: hamarosan indulnak az OKJ-s képzések is Felnőttképzés
Eduline

Érdemes időben kezdeni a keresést: hamarosan indulnak az OKJ-s képzések is

Hol érdemes elkezdeni a keresgélést, ha államilag támogatott formában szeretnétek tanulni egy OKJ-s képzésen? Mikor indulnak a képzések? Fontos kérdésre válaszolunk.

Ha nem kerültetek be egyetemre vagy főiskolára és OKJ-s képzést kezdenétek, akkor érdemes időben dönteni. Az ingyenes OKJ-képzések ugyanis szintén szeptemberben indulnak, vagy keresztféléves képzések esetén februárban. 

Azonban a választásnál egy dologra nagyon kell figyelnetek: sajnos nem minden OKJ-s képzés ingyenes. A felnőttképzéseket nem iskolarendszerű oktatásban hirdetik meg, ezért nem is ingyenesek, és nem jár a tanulóknak diákigazolvány sem.

Nem minden OKJ-s képzést lehet ingyenesen elvégezni: itt a lista

Nem minden OKJ-s képzést tudtok elkezdeni államilag támogatott formában. Mi alapján lehet megtalálni az ingyenes képzéseket? Itt a válasz.

Persze van előnye is, hiszen rugalmasabb időbeosztásban, rövidebb idő alatt szerezhettek szakmát, mint az ingyenes, iskolarendszerű képzéseken. Arról, hogy hol találjátok az ingyenes képzéseket, bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés