Öt zseniális videó, amelyet az iskolában is lehetne használni Felnőttképzés
Eduline

Öt zseniális videó, amelyet az iskolában is lehetne használni

14 millió - ekkora a nézettsége az egyik TED-Ed-videónak a YouTube-on. A tudományos és ismeretterjesztő előadások ingyen (angolul, de a legtöbbnél magyar felirattal) elérhetőek bárki számára. A legérdekesebb videók közül ajánlunk nektek néhányat.

A TED (rövidítve technológia, szórakoztatás és dizájn) a világ legtöbb érdeklődőt vonzó konferenciasorozata, amelynek különlegessége, hogy minden előadónak 18 perc áll rendelkezésére egy-egy gondolat, téma előadására, bemutatására. Eleinte évente rendezték meg az Egyesült Államokban, ma viszont már a független szervezésű, helyi témákat középpontba állító, licenc által védett TEDx- és TEDxYouth-események is vannak. 

Emlékeztek még Prométheuszra a történelemórákról? A legendás titán mítoszát ismerhetitek meg izgalmas illusztrálva a következő videóból.

A következő videó nem csak a természettudományok kedvelői számára lehet érdekes. Ugyanis kiderül belőle, hogy mekkorák a világot alkotó építő elemek. Milyen kicsik az atomok?

A kubai rakétaválság történetének 13 napjából megmutatja az előadó, hogy mi rejtőzött a pánik mögött.

Miért álmodunk? Még mindig nem tudjuk pontosan. A következő videóban ezekről a miértekről hallhattok hét különböző okot.

Az ókori görög filozófus, Platón legjobb és legrosszabb ötleteit is megismerhetitek.

Tizennyolc perc a világ: a TED hódító útja

Miért néznek meg milliók egy tizennyolc perces előadást az űrkutatásról, az oktatás és a malária kapcsolatáról vagy éppen a 404-es hibaüzenet történetéről? Mert az előadók felpiszkálják az emberek kíváncsiságát. Ez a TED-előadások egyik titka.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.