Ők biztos nem kerülnek be az idei felvételi legnépszerűbb képzésére Érettségi-felvételi
Eduline

Ők biztos nem kerülnek be az idei felvételi legnépszerűbb képzésére

Hány pontot kell szerezni az államilag támogatott helyhez, ha at idei felvételi legnépszerűbb szakát választottátok? Közepes érettségivel is be lehet jutni ingyenes képzésre? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Idén érettségiztem, de a vizsgák nem úgy sikerültek, ahogy azt terveztem. Közepes eredménnyel még van esélyem bekerülni államilag támogatott helyre a gazdálkodási és menedzsment szakon?

Kevés az esély rá. Gazdálkodási és menedzsment szakon 460 pontot kell elérni ahhoz, hogy ingyen tanulhassatok – emiatt országosan csak 100-150 ember kaphat állami ösztöndíjat. Ez a szak ugyanis egyike annak a tizenhat népszerű képzésnek, amelyen már második éve magas központi ponthatárokat húznak.

Arról, hogy milyenek lesznek a ponthatárok a többi népszerű alapszakon, itt olvashattok. A legnépszerűbb gazdasági képzések ponthatárait itt, a bölcsészképzésekét pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

  

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.