Milyen szakokon kötelező az emelt szintű érettségi a 2016-os felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Milyen szakokon kötelező az emelt szintű érettségi a 2016-os felvételin?

Kötelező-e emelt szintű érettségit tennetek, ha magyar vagy biológia szakra jelentkeztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Meg lehet már nézni valahol, hogy milyen szakokhoz kell emelt szinten érettségizni 2016-ban?

A 2016-os felvételi tájékoztató már elérhető az indított szakok listájával, és már azt is nyilvánosságra hozták, mely képzéseken lesz kötelező az emelt szintű érettségi, és milyen tárgyból. Ilyen például több bölcsészet- és társadalomtudományi szak, a jogászképzés, az általános orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti képzés.

Az emelt szintű érettségiért ilyenkor is jár többletpont, de csak akkor, ha legalább 45 százalékos eredményt értek el. A teljes listát itt találjátok.

A felvételizőknek több szak, például az osztatlan tanárképzések esetében meg kell felelniük az alkalmassági vizsgán is. Ha nem feleltek meg, akkor sem kerülhettek be, ha elegendő pontotok van. Az alkalmassági vizsgákat tavasszal tartják. A 2016-os felvételi legfrissebb híreit itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.