A NAV-ról, a katasztrófavédelemről és a rendőrségről is kaptak kérdést a diákok Érettségi-felvételi
Eduline

A NAV-ról, a katasztrófavédelemről és a rendőrségről is kaptak kérdést a diákok

Rendészeti szerv-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal? Hogyan hívják most a Nemzetbiztonsági Hivatalt?

Rendészeti szerv-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal? Hogyan hívják most a Nemzetbiztonsági Hivatalt? Milyen feladatai vannak a katasztrófavédelemnek? Milyen részei vannak a rendszámtábláknak? Ilyen kérdésekre kell választ adniuk a belügyi rendészeti ismeretekből vizsgázó diákoknak a középszintű érettségin.

A közép- és az emelt szintű érettségi hivatalos megoldását itt találjátok

Itt találjátok a középszintű érettségi feladatsorát belügyi rendészeti ismeretekből.

Belügyi rendészeti ismeretekből középszinten 1372-en, emelt szinten 276-an vizsgáznak. A vizsgázók az időt tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatják. A feladatsor I. részének megoldásához semmilyen segédeszközt nem lehet használni. A II. rész megoldásához szükséges információkat, például adatokat, szemelvényeket a feladatsornak mindig tartalmaznia kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.